Książki
Technologia żywności. Część 1![]() Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era więcej » |
Technologia przetwórstwa spożywczego. Klasy 1-4. Technikum![]() Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał n więcej » |
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach![]() Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika p więcej » |
Technologia informacyjna. Podręcznik![]() Bogaty zestaw edukacyjny pozwoli nauczycielom prowadzić zróżnicowane i ciekawe lekcje, a uczniom ułatwi zapamiętanie wymaganego mate riału. Do każdego podręcznika przygotowaliśmy obudowę dydaktyczną z uzupełniającymi się elementami. Nauczyciel otrzyma je więcej » |
Technologia informacyjna w internecie. Liceum i technikum![]() Na projekt "Technologia informacyjna w Internecie" składają się:podręcznik w wersji papierowej oraz dodatkowe zasoby elektroniczneumieszczone na platformie e-learningowej Moodle. Podręcznik papierowyzawiera treści, które m więcej » |
Technologia informacyjna dla prawników i administratywistów. Podręcznik, szkoły wyższe![]() Szanse i zagrożenia elektronicznego przetwarzania danych w obrocieprawnym i działaniu administracji.Dokonująca się informatyzacja instytucji, cyfryzacja dokumentów,konwergencja technologii, multipleksacja przekazów i wirtu więcej » |
Technologia informacyjna 3W. Podręcznik. Klasy 1-3. Liceum. Technikum. Zasadnicza szkoła zawodowa![]() Nowy podręcznik przeznaczony jest zasadniczona dwie godziny w cyklu kształcenia. Płyta dołączona do podręcznika zawiera dodatkowe tr eści, które rozszerzają poszczególne tematy i pozwalają na realizację programu także w klasach dysponujących większą ilośc więcej » |
Technologia informacyjna![]() Komputery, Internet, dane i informacje - z tymi pojęciami spotykamy się niemal codziennie. Od kiedy firma IBM wprowadziła na rynek k omputer osobisty, technologia informacyjna przestała być zastrzeżona dla wąskiej grupy specjalistów - stała się dostępna d więcej » |
Technologia i towaroznawstwo![]() Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum. wiadomości z zakresu klasyfikac ji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normali więcej » |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 2![]() Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso , drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie reg więcej » |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 1. Klasy 1-4. Technikum![]() Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum. Część pierwsza podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów więcej » |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2![]() Książka jest przeznaczona dla uczniów klas II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Z ostała opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 więcej » |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1![]() Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów t echnikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepi więcej » |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik. Klasy 1-4. Technikum![]() Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej więcej » |
Technologia gastronomiczna cz.2![]() znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne- zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury. więcej » |
Technologia gastronomiczna cz.1![]() Książka p[omyślana jest jako podręcznik przeznaczony dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.Składniki żywności, podstawowe technik i sporządzania potraw, metody obróbki cieplnej, zioła i przyprawy, warzywa, zupy i sosy to wszystko znajdziesz w tym podrę więcej » |
Technologia gastronomiczna 1![]() Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, koj więcej » |
Technologia gastronomiczna![]() Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, koj więcej » |
Techniki terapii poznawczej Podręcznik praktyka![]() Podręcznik prezentujący poszczególne techniki terapii poznawczej. Opisy kolejnych technik zostały przedstawione według stałego schem atu (specyficzne problemy odpowiadające danej technice, przykładowy dialog między terapeutą a pacjentem, konkretne przykła więcej » |
Techniki szybkiego czytania![]() Szybkie czytanie to marzenie uczniów, studentów i wszystkich, którzy z racji wykonywanego zawodu muszą dużo czytać. Mnóstwo maili i notatek, sterty książek i dokumentów piętrzących się na biurku nie nastrajają nas zbyt optymistycznie. A jednak każdy jest więcej » |
Książki
Od tysiącleci książki są skarbnicą ludzkiej wiedzy i źródłem wspaniałej rozrywki. Dawniej samo ich wytwarzanie stanowiło rodzaj sztuki, przez co były zarezerwowane tylko dla najbogatszych. Na szczęście, dziś książki są łatwo dostępne dla każdego z nas, i to nie tylko w tradycyjnej formie, lecz także pod postacią np. audiobooków, a literatura piękna czy wspaniale wydane albumy stanowią również wspaniały pomysł na prezent.