Sposoby spędzania wolnego czasu

Jesteś tutaj: » Strona główna » Książki

Książki

Produkty od 1221 do 1240 z 12165

Technologia żywności. Część 1

Technologia żywności. Część 1

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia przetwórstwa spożywczego. Klasy 1-4. Technikum

Technologia przetwórstwa spożywczego. Klasy 1-4. Technikum

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał n więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika p więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia informacyjna. Podręcznik

Technologia informacyjna. Podręcznik

Bogaty zestaw edukacyjny pozwoli nauczycielom prowadzić zróżnicowane i ciekawe lekcje, a uczniom ułatwi zapamiętanie wymaganego mate riału. Do każdego podręcznika przygotowaliśmy obudowę dydaktyczną z uzupełniającymi się elementami. Nauczyciel otrzyma je więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia informacyjna w internecie. Liceum i technikum

Technologia informacyjna w internecie. Liceum i technikum

Na projekt "Technologia informacyjna w Internecie" składają się:podręcznik w wersji papierowej oraz dodatkowe zasoby elektroniczneumieszczone na platformie e-learningowej Moodle. Podręcznik papierowyzawiera treści, które m więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia informacyjna dla prawników i administratywistów. Podręcznik, szkoły wyższe

Technologia informacyjna dla prawników i administratywistów. Podręcznik, szkoły wyższe

Szanse i zagrożenia elektronicznego przetwarzania danych w obrocieprawnym i działaniu administracji.Dokonująca się informatyzacja instytucji, cyfryzacja dokumentów,konwergencja technologii, multipleksacja przekazów i wirtu więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia informacyjna 3W. Podręcznik. Klasy 1-3. Liceum. Technikum. Zasadnicza szkoła zawodowa

Technologia informacyjna 3W. Podręcznik. Klasy 1-3. Liceum. Technikum. Zasadnicza szkoła zawodowa

Nowy podręcznik przeznaczony jest zasadniczona dwie godziny w cyklu kształcenia. Płyta dołączona do podręcznika zawiera dodatkowe tr eści, które rozszerzają poszczególne tematy i pozwalają na realizację programu także w klasach dysponujących większą ilośc więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia informacyjna

Technologia informacyjna

Komputery, Internet, dane i informacje - z tymi pojęciami spotykamy się niemal codziennie. Od kiedy firma IBM wprowadziła na rynek k omputer osobisty, technologia informacyjna przestała być zastrzeżona dla wąskiej grupy specjalistów - stała się dostępna d więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia i towaroznawstwo

Technologia i towaroznawstwo

Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum. wiadomości z zakresu klasyfikac ji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normali więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 2

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 2

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso , drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie reg więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 1. Klasy 1-4. Technikum

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Część 1. Klasy 1-4. Technikum

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu kucharz na poziomie technikum. Część pierwsza podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Z ostała opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1

Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów t echnikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepi więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik. Klasy 1-4. Technikum

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Podręcznik. Klasy 1-4. Technikum

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna cz.2

Technologia gastronomiczna cz.2

znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne- zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury. więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna cz.1

Technologia gastronomiczna cz.1

Książka p[omyślana jest jako podręcznik przeznaczony dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej.Składniki żywności, podstawowe technik i sporządzania potraw, metody obróbki cieplnej, zioła i przyprawy, warzywa, zupy i sosy to wszystko znajdziesz w tym podrę więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna 1

Technologia gastronomiczna 1

Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, koj więcej »
Dodano: 02.04.2010

Technologia gastronomiczna

Technologia gastronomiczna

Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, koj więcej »
Dodano: 02.04.2010

Techniki terapii poznawczej Podręcznik praktyka

Techniki terapii poznawczej Podręcznik praktyka

Podręcznik prezentujący poszczególne techniki terapii poznawczej. Opisy kolejnych technik zostały przedstawione według stałego schem atu (specyficzne problemy odpowiadające danej technice, przykładowy dialog między terapeutą a pacjentem, konkretne przykła więcej »
Dodano: 02.04.2010

Techniki szybkiego czytania

Techniki szybkiego czytania

Szybkie czytanie to marzenie uczniów, studentów i wszystkich, którzy z racji wykonywanego zawodu muszą dużo czytać. Mnóstwo maili i notatek, sterty książek i dokumentów piętrzących się na biurku nie nastrajają nas zbyt optymistycznie. A jednak każdy jest więcej »
Dodano: 02.04.2010

Książki

Od tysiącleci książki są skarbnicą ludzkiej wiedzy i źródłem wspaniałej rozrywki. Dawniej samo ich wytwarzanie stanowiło rodzaj sztuki, przez co były zarezerwowane tylko dla najbogatszych. Na szczęście, dziś książki są łatwo dostępne dla każdego z nas, i to nie tylko w tradycyjnej formie, lecz także pod postacią np. audiobooków, a literatura piękna czy wspaniale wydane albumy stanowią również wspaniały pomysł na prezent.